Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Zilver  l  Ringen & armbanden  l  Kettingen  l


Ringen, kettingen en hangers in zeer veel verschillende vormen en prijzen.

Zilveren sieraden
Mexico

Het maken van sieraden is voor de producenten uit Taxco, Mexico hun bron van inkomsten.

In het gebied rondom Taxco is de grond moeilijk bewerkbaar om aan landbouw te doen, omdat dit plaatsje tegen een berg is aangebouwd.

De stad kent een lange historie van handwerklieden die het zilver bewerkten en nog steeds bewerken. De kennis wordt van vader op zoon overgedragen. De producenten hebben allen hun eigen werkplek aan huis. Deze werkplek is wel in een aparte ruimte. Dit is nodig voor de oven om het zilver te smelten.

Een van de technieken om zilveren sieraden te maken is de volgende:
  • allereerst wordt er een mal van was gemaakt
  • deze wordt omgoten door gips in een cilinder
  • om vervolgens de was weg te smelten
  • daarna wordt het zilver in de mal van gips gegoten en in een centrifuge geplaatst, zodat de luchtbellen eruit gaan.
Deze methode wordt voornamelijk voor ringen gebruikt, op deze manier kunnen ringen in grote hoeveelheden gelijk worden gemaakt.
Naast de ringen worden armbanden, broches, hangers, oorbellen en kettingen gemaakt en een speciaal product is de zwangerschapsbol.

Zwangerschaps- of muziekbol
Mexico

Een origineel cadeau voor iemand die zwanger is.

De bol wordt aan een koord of ketting gehangen, zodat de bol boven de buik van de zwangere vrouw komt te hangen.

Als je beweegt of loopt met de bol, dan komt er een mooi geluid voor de ongeboren baby. Als het kindje geboren is, is het de bedoeling dat de bol boven de wieg wordt gehangen. Als het kindje het geluid dan weer hoort, herkent hij/zij het vertrouwde geluid.

Bloemensieraden
Mexico

'Ideaal dat we zekerheid over ons inkomen hebben'

Bloemensieraden met als basis een kruis, ovaal, of zonnetje van zilver. Waarin minuscule, gedroogde bloemetjes in transparant was een prachtige, kleurrijke compositie vormen.

Ontworpen en geproduceerd door de familie Gonzales uit Taxco, Mexico. Drie mannen en zeven vrouwen vormen dit hechte familiebedrijf. Wat bijzonder is, is dat het gehele productieproces plaats vindt in het eigen atelier. Zo bevindt zich bovenop het atelier een groot dakterras waar de tuinman elke dag in de weer is met het kweken en onderhouden van de speciale, bloemrijke planten die groeien en bloeien in potten. Twee vrouwen selecteren elke dag nieuwe bloemetjes, knippen ze af en drogen ze in de oven. Een verdieping lager werken drie zilversmeden aan het vervaardigen van de zilveren malletjes voor de sieraden. Wanneer de malletjes gereed zijn, nemen de vrouwen het proces over. Eerst doen ze een laagje hars in de vormpjes. Ondertussen maakt één van de vrouwen per vormpje een andere bloemencompositie. Geen enkel exemplaar ziet er dan ook hetzelfde uit. Wanneer het hars droog is, legt de vrouw met een pincet de bloemetjes in het hars. Het vormpje wordt vervolgens met hars uitgevuld. Wanneer het geheel droog is, verwijdert men het overtollige hars en rondt de zilversmid het sieraad af.
l  Zilver  l  Ringen & armbanden  l  Kettingen  l Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009